Forum

Ajutor

Tutorial video configurare curs

UN EXEMPLU VIDEO DE CUM SE LUCREAZĂ PE PLATFORMA CHAMILO

ATENȚIE

Observ că mulți profesori creează cursuri care sunt de fapt lecții, fie la cursul de "limba română clasa a 8", fie la cursul de "matematică clasa a XI". În acest mod sunteți obligați să adăugați elevii la fiecare lecție. Ei se adaugă doar la un curs.

Pentru început eu nu aș lăsa să fie vizibile elevilor decât câteva module elevilor, cum ar fi: Lectii, Anunturi, Foruri, Sarcini, Chat, Notite personale, Agenda din interiorul unui curs. Adică aș introduce în interiorul lecțiilor, care au o dată calendaristică la care se deschid spre studiu, documentele, exercițiile și link-urilre pe care le am spre efectuarea acelui curs.

Stimați profesori, nu în ideea de a vă influența alcătuirea cursurilor vin cu exemplu de lucru.
Creez un curs care se numește de exemplu "Fizică clasa a 11" și acolo introduc toate materialele necesare pentru lectură în Documente. Apoi înregistrez la utilizatori toți elevi de clasa a 11 din toate unitățile de învățământ în care predau. Apoi creez grupurile de lucru, cum ar fi "Clasa 11 a liceul x anul 2019", " clasa 11 b colegiul y 2019". În aceste grupuri adaug membri clasei. Exercițiile create se pot activa spre un grup în funcție de cum dorim, când și cât timp vrea profesorul. Exercițiile se pot duplica dacă vrem să schimbăm ordinea răspunsurilor etc. De exemplu ”Mișcarea rectilinie și uniformă” este o lecție în cadrul acestui curs, nu un curs în sine. Lecțiile se creează în cadrul unui curs și au o durată stabilită de profesor.
Atât la înregistrarea utilizatorilor din curs cât și la adăugarea membrilor grupurilor identificarea lor se face cu ajutorul emailului care e unic pentru fiecare elev.

Succes.